Příběh

RYCHLOSŮL

VIT

Vydáno 9.2.2021, aktualizováno 22.3.2025

mam DNU je to spatny praganda na moji DNU?

Odpovědet

Odpověď

Re: Rychlosůl

Cempírek

Praganda se používá k nasolování masa a při běžném používání v kuchyni se s ní nesetkáte. Ptáte-li se, jestli maso nasolené pragandou je špatné pro vaši dnu, tak v tomto ohledu vůbec nezáleží, čím je maso upraveno. Je to stále maso a při jeho trávení bude vznikat kyselina močová. Máte-li chuť na uzené, tak si dát můžete, i když máte dnu, ale jen jednu malou porci. Každé takové hodování je třeba řádně zapít čistou neochucenou vodou. Voda zaměstná ledviny a ty pak mohou lépe odvádět kyselinu močovou ven z těla.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Odeslání příběhu je možné pouze v plné verzi těchto stránek, do které se dostanete klikem na tento odkaz: Plná verze.


Zavařování uzeného masa do sklenic
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
Segedínský guláš
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>

Příběh se týká článku

mohlo by vás zajímat