Co je to funkce Crisp
Každý si přeje, aby jeho jídlo bylo ze všech stran křupavé a propečené a aby mu to umožnila právě mikrovlnka. Moderní mikrovlnné trouby uvedené požadavky splňují. Jedinečná patentovaná funkce Crisp slouží k tomu, aby pokrmy, jako je například pizza, pečené kuře, hranolky, chléb nebo koláče, byly dokonale upečené (pečení na crispu, recepty s crispem). Díky funkci Crisp z vás bude kuchařka, která pomocí mikrovlnky vykouzlí báječné pochoutky. Základní technologií umožňující tuto funkci je dvojitý emisní systém, respektive 3D systém, gril a pánev na pečení Crisp. Kdybychom chtěli použít pánev Crisp ve výrobku bez dvojité emise, výsledek by se nedostavil.
Funkce Crisp je kombinací tří systémů tepelné úpravy jídel stisknutím jednoho tlačítka:
- Mikrovlny z horního vstupního bodu jídlo vaří.
- Quartz gril peče a zapéká jídlo sálavým teplem shora.
- Mikrovlny z dolního vstupního bodu zahřívají pánev Crisp prostřednictvím aktivní vrstvy na dně pánve.
Rozšířením funkce Crisp v rámci regulačního systému Electronic je Auto Weight Crisp. Tato funkce nabízí 4 přednastavené programy pečení ze zmrazeného stavu pro bramborové hranolky, pizzu, koláče a drůbež. Před přípravou některého z těchto jídel stačí zvolit potravinovou třídu a mikroprocesor trouby zařídí vše ostatní.
Talíř a forma Crisp
Základní technologií umožňující tuto funkci je 3D systém, gril a pánev na pečení Crisp. Kdybychom chtěli použít pánev Crisp ve výrobku bez dvojité emise, výsledek by se nedostavil.
Pánev Crisp dosáhne teploty 210 °C asi za 2 minuty a tuto teplotu si dále udržuje. Dle provedených výzkumů je teplota 210 °C ideální teplotou pro pečení potravin.
Crisp kuře
Ingredience: 1–1,2kg kuře, sůl, pepř, koření (rozmarýn, tymián, šalvěj), 2 lžíce oleje
Postup: Kuře omyjte, osušte a rozkrojte ho na polovinu. Smíchejte dohromady olej, sůl, pepř a koření a touto směsí kuře potřete. Pak kuře položte na talíř Crisp kůží směrem nahoru. Kuřecí půlky pečte 22–24 minut pomocí funkce Crisp. Chcete-li zjistit, zda je už kuře propečené, zasuňte do nejsilnější části masa jehlici. Kuře je hotové, když z něj volně vytéká šťáva.
Příprava: 5 minut
Doba pečení: 22–24 minut
Koláč Crisp
Ingredience: 300 g džemu z lesního ovoce, 50 g loupaných mandlí, listové těsto
Postup: Použijeme dva kusy pečicího papíru, trošku mouky, doprostřed položíme listové těsto, ještě trochu mouky a můžeme začít. Toto je zapotřebí udělat, aby se těsto nelepilo. Nyní těsto položíme na talíř Crisp. Narovnáme trochu okraje. V těstě uděláme malé dírky, pak vezmeme džem a potřeme jím těsto. Připravíme si proužky z listového těsta na ozdobení, které klademe na vrstvu džemu. Dokola můžeme koláč ozdobit mandlemi.
U typu Jet Chef zvolte funkci 6. smysl Steam, 15 minut, start.
U typu Jet Axent zvolte funkci 6. smysl Steam, 15 minut, start.
U typu Vitesse zvolte funkci Crisp, 15 minut, start.
U typu Max zvolte funkci Crisp, 14 minut, start.
U typu Mini Built in zvolte funkci Crisp, 14 minut, start.
U typu Twin zvolte funkci Crisp, 15 minut, start.
Doba přípravy: 15 minut
Další „crisp recepty“ naleznete zde.
Autor: © Mgr. Světluše Vinšová
Foto: © Reuse