Ingredience
Na těsto na košíčky
- 2 ½ dl ovesných vloček;
- 2 ½ dl ječné mouky;
- 1 dl vody;
- 0,5 dl olivového oleje;
- 1 lžička sušeného oregana;
- 2 špetky soli.
Na květákové kari
- 250 g květáku;
- 4 lžíce olivového oleje;
- 3 stroužky česneku;
- 1 jarní cibulka;
- 1 lžíce kari;
- sůl;
- hrst petrželky;
- 2 vejce.
Na listový salát s klíčky
- 4 hrsti rukoly;
- ½ ledového salátu;
- klíčky podle chuti (vojtěška, mungo, červená řepa);
- panenský olivový olej;
- citronová kůra a šťáva.
Postup
Kluci v akci si nejdříve předpečou košíčky. Z uvedených ingrediencí pro košíčky zpracují těsto a nechají ho půl hodiny odležet. Poté ho prsty plní do nízkých jednoporcových teflonových formiček, a prsty si podle potřeby namáčí ve vodě. Celkem by to mělo vyjít na 8 koláčků o průměru 10 cm. Těsto před pečením propíchají vidličkou a pečou ve vyhřáté troubě na 170 °C 10−12 minut. Předpečené korpusy naplní květákovou kari směsí a dají ještě zapéct.
Kari směs si připraví tak, že na oleji pozvolna osmahnou nasekaný česnek, až uvolní vůni a lehce zezlátne, přidají cibulku, osmahnou, vmíchají nadrobno nasekaný květák, ochutí kořením kari, osmahnou a osolí. Poté to odstaví, nechají zchladnout a do směsi vmíchají nasekanou petrželku a vejce. Květákovou kari směsí naplní formičky a dají zapéct ještě na 15−20 minut.
Pokrm podávají s tímto listovým salátem, což je rukola smíchaná s natrhaným listovým salátem, s klíčky a trochu citronové kůry, zakápnutá olejem a zastříknutá citronovou šťávou.