Informace od profesionálů

MENU

  

RÝMOVNÍK

  

ZAVAŘOVÁNÍ

  

OMÁČKA

  

ČAJE

  

Recepty na jídlo

Svíčková omáčka z Halali

Svíčková omáčka z Halali

Napsala: Štummerová G. / počet komentářů: 0

Přípravu svíčkové omáčky z nakládané zeleniny „Halali směs pod svíčkovou“ budete milovat. Existuje mnoho receptů, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření.

Zavařování

Zavařování ořechů

Zavařování ořechů

Napsala: Štummerová G. / komentářů: 0

Měli jste nadměrnou úrodu ořechů a teď nevíte, co s nimi? Ptáte se, jak uchovat vlašské ořechy? Jak probíhá sterilizace ořechů, třeba i zavařování lískových ořechů? Je to velice jednoduché,

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Vepřové maso ve vlastní šťávě je tradiční domácí ruční výrobou. Takto připravené maso je výborné k přípravě dalších pokrmů, ideálně se hodí pro přípravu „rychlého oběda“. Vepřové maso je šťavnaté

Zavařování pečeného masa

Zavařování pečeného masa

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Zavařování jídla na dovolenou je český fenomén. Pokud se pro tuto činnost rozhodnete, tak vězte, že zavařené maso jednak nijak neztratí na své chuti a jednak vám ušetří v létě spoustu času, takže

Zavařování omáček do sklenic

Zavařování omáček do sklenic

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Zavařování jídel do sklenic v podstatě rozděluje náš národ na tři skupiny: tu první představují zastánci zavařování jídel do sklenic, druhou pak jeho odpůrci. Třetí skupině to je naprosto jedno, ani

Léčivé recepty

Mast z bobkového listu

Mast z bobkového listu

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Listy vavřínu podporují trávení a metabolismus při cukrovce II. typu, dále pomáhají při revmatismu a dně. Zevně je můžeme používat k inhalacím při kašli, rýmě nebo ušních zánětech. Zlepšují

Omáčka

Znojemská omáčka podle Pohlreicha

Znojemská omáčka podle Pohlreicha

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, gastronom a moderátor několika pořadů. Proslavil se zejména svou zemitou komunikací na televizní obrazovce v pořadech „Ano, šéfe!“ nebo „Šéf na grilu“. Pro

Pečení

Pudinková buchta na plech

Pudinková buchta na plech

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Blíží se víkend, přijede návštěva anebo jen prostě máte chuť na nějaký netradiční moučník či koláč a hledáte inspiraci? Tak zkuste pudinkovou buchtu. Pudinková buchta na plech je jemná, lahodná, nadýchaná.

Diskuze

Zavařování hotových jídel do sklenic

 MM

Hotové jídlo nesmí obsahovat mouku, výrobky z mouky, rýži ani brambory. Po krátké době by začalo ve sklenicích kvasit.

Počet odpovědí: 5 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Bláža

Ne, Zavařuji úplně běžně jídla s bramborami i cibulí a zahuštěná moukou. Potřebovala jsem poradit jak na zavařování v mikrovlnce, protože nemám v tento okamžik moc času, ale DOBŘE (s masem na 2x) zavařené jsou v pohodě vlastně možná všechna jídla. :-) :-)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Jan

Při zavařování čehokoliv v mikrovlnce, nikdy neutahuji šroubovací víčko silou, neboť zahříváním na vysokou teplotu hrozí, že se ze sklenice stane granát, který je schopen nejen způsobit prasknutí sklenice, ale i zdemolovat dvířka mikrovlnky. Víčko se dotahuje tzv. na doraz, ihned po ukončení sterilizace. To by ale mělo platit při sterilizaci i troubě, zavařovacím hrnci, apod.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Milda

Pokud je pokrm správně zavařen a víčko pevně drží na skle, tak je jedno, kde ho uskladníte, jestli v lednici nebo ve spíži. Vydrží nezávadný roky. Otázka je jaké budou chuťové dojmy z tohoto pokrmu. A v tom by chladnička mohla hrát významnou roli.
Jak známo, tak nositelem chuti v pokrmu je tuk a ten může časem měnit své chuťové vlastnosti, právě vlivem vyšších teplot a světla. Chladnička oběma těmto faktorům zabrání a může tak přispět k lepší chuti zavařených jídel.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Jiří

Zavaruji ale pokud mozno mam v ledničce. VYdrží svickova i bez ni ?? Děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařovaní uzeneho masa

 Antonín

Při zavařování uzeného prostě převařit vodu a jestliže chcete dochutit přidejte celý stroužek česneku, sůl, nebo čili papriku, zalejte tak 1 až 2 cm pod okraj na 100 stupnů celsia 1 hodina vyndat a postavit na víčko hotovo

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Karel

Jak dlouho zavařování segedínský guláš z bůčku a jak dlouho vydrží v mrazáku

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

Recept1

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS