Recepty na jídlo |
Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0
Zdeněk Pohlreich, šéfkuchař, podnikatel, učitel a moderátor nejsledovanější kuchařské show v Česku „Ano, šéfe!“ a dalších oblíbených pořadů, jako je „Na nože“ a „Šéf na grilu“, se narodil 10. dubna 1957. V roce 1987 emigroval do Nizozemska, kde zůstal více než rok a pracoval mimo jiné v restauraci Het Schlellinkje. Následně odjel do australského města Adelaide, kde jen velmi těžko hledal uplatnění. Když se vrátil do Česka, stal se šéfkuchařem v restauraci hotelech Renaissance, Villa Voyta, Radisson SAS či Marriott. Od roku 2010 úspěšně provozuje jako majitel
Zavařování |
Napsala: Štummerová G. / komentářů: 6
Budete udit masíčko? Pokud vám trošku zbyde, zkuste ho dát do sklenic a sterilizovat. Postup je jednoduchý a zajisté vám to bude chutnat. Takto připravené maso můžete používat i jinak než
Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0
Nejlepším způsobem dlouhodobé konzervace ovoce je jeho kompotování. Přitom nejde o nic složitého – potřebujeme vlastně jen ovoce, cukr a vodu, a samozřejmě také sklenice a víčka. Ovoce
Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0
Zavařování jídel do sklenic v podstatě rozděluje náš národ na tři skupiny: tu první představují zastánci zavařování jídel do sklenic, druhou pak jeho odpůrci. Třetí skupině to je naprosto jedno, ani
Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0
Chystáte se na stanování a děláte si starosti, jak to vymyslet s jídlem? Zavařte si pár potravin na cestu. Pak už je jen stačí vyklopit do ešusu a ohřát na ohni. Zavařování sice není žádná
Léčivé recepty |
Napsala: Konášová J. / počet komentářů: 7
Rýmovník se v českých domácnostech objevuje jako běžná pokojová rostlina, jejíž nevýhodou pro ty, kteří nechtějí využívat její léčivé účinky, je, že se rychle rozrůstá, a tak je třeba ji zastřihovat.
Omáčka |
Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, gastronom a moderátor několika pořadů. Proslavil se zejména svou zemitou komunikací na televizní obrazovce v pořadech „Ano, šéfe!“ nebo „Šéf na grilu“. Pro
Pečení |
Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0
Hrníčkové recepty jsou velmi oblíbené pro svou rychlost a možnost kombinací. Při jejich přípravě se využívá velikosti jednoho hrníčku, kterým se měří použité ingredience na daný pokrm či pečivo. Existuje
Diskuze |
Hotové jídlo nesmí obsahovat mouku, výrobky z mouky, rýži ani brambory. Po krátké době by začalo ve sklenicích kvasit.
Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Nové příspěvky |
Při zavařování čehokoliv v mikrovlnce, nikdy neutahuji šroubovací víčko silou, neboť zahříváním na vysokou teplotu hrozí, že se ze sklenice stane granát, který je schopen nejen způsobit prasknutí sklenice, ale i zdemolovat dvířka mikrovlnky. Víčko se dotahuje tzv. na doraz, ihned po ukončení sterilizace. To by ale mělo platit při sterilizaci i troubě, zavařovacím hrnci, apod.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Pokud je pokrm správně zavařen a víčko pevně drží na skle, tak je jedno, kde ho uskladníte, jestli v lednici nebo ve spíži. Vydrží nezávadný roky. Otázka je jaké budou chuťové dojmy z tohoto pokrmu. A v tom by chladnička mohla hrát významnou roli.
Jak známo, tak nositelem chuti v pokrmu je tuk a ten může časem měnit své chuťové vlastnosti, právě vlivem vyšších teplot a světla. Chladnička oběma těmto faktorům zabrání a může tak přispět k lepší chuti zavařených jídel.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Zavaruji ale pokud mozno mam v ledničce. VYdrží svickova i bez ni ?? Děkuji
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Při zavařování uzeného prostě převařit vodu a jestliže chcete dochutit přidejte celý stroužek česneku, sůl, nebo čili papriku, zalejte tak 1 až 2 cm pod okraj na 100 stupnů celsia 1 hodina vyndat a postavit na víčko hotovo
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Jak dlouho zavařování segedínský guláš z bůčku a jak dlouho vydrží v mrazáku
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Měl jsem do dneška zavařený hovězí guláš kde byl nastrouhaný brambor i mouka a nic mu ani po 3 měsících nebylo. Tak nevím jestli je pravda to, že začne kysat. Možná je to pravda, ale mně vydržel bez úhony.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Nové články |
Copyright © 2012 - 2024 NetConsulting Praha s.r.o.